Phra Luang Phor Kaew was geboren 1912.

Hij trad tot het klooster toe op 12 jarige leeftijd.

Hij overleed in 1966 op 54 jarige leeftijd in de Wat Saikow.

Luang Phor Keaw had een bovennatuurlijke kennis en zijn permanente studie van het Boeddhisme. Ook stond hij bekend om zijn sterke magische spreuken.

In zijn leven maakte hij veel reizen naar bergen en wouden om op zoek te gaan naar de magie van de spreuken. Tijdens deze reizen beoefende hij de Dharma op een zo krachtige wijze dat als gevolg hij zijn bovennatuurlijke kennis vergaarde.

Luang Phor Keaw, beoefende ook de kunst van het verkeren in een hogere bewustzijnstoestand doormiddel van rust meditaties, hij heeft deze kunst geleerd in de dichte jungle op het kerkhof van Kuan Kao Haeng in het Jana district, een plek die bekend staat om zijn hoge populatie en kwade geesten.

Zijn amuletten staan bekend als talismannen tegen kwade geesten en onheil.

Zo is het bekend dat zes personen die alle tot volgeling van Luang Phor Keaw behoorde, de bomaanslag van 2002 op Bali, Indonesiƫ overleefde.

De amuletten van Luang Phor Keaw zijn in vele kritieke momenten en gevaarlijke situaties waardevol gebleken. Ze worden niet alleen gedragen door de Thaise bevolking maar ook veel door buitenlanders met allerlei geloofsovertuigingen.